Beregi Múzeum
Időszaki kiállítás
Állandó Kiállítások
Élő Múzeum
Aktuális - Mozaik Múzeumtúra

KultúrBónusz - múzeumpedagógiai börze

 

A KultúrBónusz kísérleti programot előkészítő múzeumpedagógiai börzének adott otthont a Beregi Múzeum november 13-a délutánján. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projektjéhez kapcsolódó KultúrBónusz program a közoktatásban résztvevő diákoknak teremt lehetőséget a kultúrához, múzeumokhoz való hozzáféréshez.

A börzére érkezőket Varga János, a Beregi Múzeum igazgatója, majd Pásztor Gyula Csabáné, a Kisvárdai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója köszöntötte. Ezt követően Vargáné Hegedűs Eszter mutatta be a KultúrBónusz résztvevői számára összeállított múzeumpedagógiai foglalkozáscsomagjainkat.

A Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című projekt legfontosabb részleteit Pacsika Márton és Zádor Viktória, az SZNM MOKK munkatársai ismertették, majd a Grafcom Kft. munkatársa a KultúrBónusz informatikai felületét és a rendszer használatát mutatta be.

További fényképek az eseményről ide kattintva érhetőek el.

 

Idén újra a Mesterek és alkotók kerülnek főszerepbe a Múzeumok Őszi Fesztiválja alatt.

Múzeumpedagógiai információs nap

 

Minden pedagógust szeretettel várunk rendezvényünkre.

Múzeumok Éjszakája 2018

2018. június 23-án a hagyományokhoz híven idén is megrendeztük a Múzeumok Éjszakáját a Beregi Múzeumban. A szeles-borongós idő ellenére sok érdeklődőt vonzottak a programok a Tomcsányi-kastélyhoz. A Bereg Brass fúvósegyüttes indulókkal indította az estet, majd a Bihari Banda lendületes néptáncműsorral folytatta és folklórbemutatóval mulattaták a közönséget.

Az idei év Múzeumok Éjszakájának központi elemei a család és a kultúra volt, így Filepné Kiss Renáta történész "A farbalőtt ember és más történetek" című előadása is a vásárosnaményi Eötvös-családot, történetét, érdekes történeteit mutatta be. Ez után Varga János igazgató, etnográfus a korabeli beregi családok életéről tartott előadást Családi kör címmel.

Kiegészítő programként a "Lóugrás a múltból" címmel régi kalendáriumok furfangos fejtörőin lehetett gondolkodni. Az idén sem maradtak el a katlanon főtt, kemencében sült népi ételek, a gyerekeket pedig a Színfolt alkotókör tagjai arcfestéssel ajándékozták meg.

 

Fotók az eseményről