Beregi Múzeum
Állandó Kiállítások
Élő Múzeum
Aktuális - Mozaik Múzeumtúra

Időszaki kiállítások

Strandszezon és fürdődressz

 

A fenti címmel nyitottunk időszaki kiállítást a Zoárd-napi sokadalom alkalmából. A kiállítás jelenleg a Tomcsányi-kastélyban tekinthető meg nyitvatartási időben. Az érdeklődők korabeli fényképeken megtekinthetik, hogyan és milyen fürdődresszekben fürdőztek Vásárosnamény és környékének nemesi családjai (Tomcsányiak, Ujhelyiek, Mikeczek), valamint a múzeum saját felvételeiről láthatják a néhány évtizeddel ezelőtti ugornyai Tisza-parti életképeket. Aki kedvet kap, maga is korabeli strandolóvá válhat...


 

Kostök és disznóepe

A fenti címmel nyílt új időszaki kiállításunk 2017. június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. A raktárainkban őrzött számtalan régiség, néprajzi emlék közül néha előkerülnek olyan furcsa és megdöbbentő tárgyak, melyeknek funkciója vagy akár anyaga is fejtörést okozhat nemcsak a laikus, hétköznapi ember, de még a muzeológusok számára is. Ezekből a tárgyakból gyűjtöttünk össze egy kiállításravalót: kiderül, mire jó egy ólmos bot, vagy mi köze van a macskáknak a pipadohányhoz? A kiállítás megtekinthető a Tomcsányi-kastély kiállítóterében.

       


Baráth Sándor népi iparművész

2015. június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján megajándékozta a Beregi Múzeumot 18 szoborral és 18 faragással. A tárlatot a múzeum időszaki kiállítótermében tekinthetik meg az érdeklődők (Tomcsányi-kastély, Szabadság tér 26.).

         alt              alt