Beregi Múzeum
A kerékpározás története - időszaki kiállítás
Állandó Kiállítások
Élő Múzeum
Strandszezon és fürdődressz - időszaki kiállítás
Aktuális - Mozaik Múzeumtúra

Időszaki kiállítások

A kerékpározás története

 

Szeptember 14-e délutánján a Beregi Múzeum kiállítóterei és a Tomcsányi-kastély udvara megtelt a kerékpározás múltja iránt érdeklődő látogatókkal, akik A kerékpározás története című új időszaki kiállításunk megnyitójára érkeztek. A megnyitón köszöntőt mondott Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, Filep Sándor polgármester, ezt követően Hídvégi János, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológusa mutatta be az értékes gyűjteményt és foglalta össze a biciklik 200 éves múltját.

A megnyitó után bárki kipróbálhatta Karl Drais rekonstruált futógépét.

A kiállítás megtekinthető a Tomcsányi-kastélyban.

További képek


 

Strandszezon és fürdődressz

 

A fenti címmel nyitottunk időszaki kiállítást a Zoárd-napi sokadalom alkalmából. A kiállítás jelenleg a Tomcsányi-kastélyban tekinthető meg nyitvatartási időben. Az érdeklődők korabeli fényképeken megtekinthetik, hogyan és milyen fürdődresszekben fürdőztek Vásárosnamény és környékének nemesi családjai (Tomcsányiak, Ujhelyiek, Mikeczek), valamint a múzeum saját felvételeiről láthatják a néhány évtizeddel ezelőtti ugornyai Tisza-parti életképeket. Aki kedvet kap, maga is korabeli strandolóvá válhat...


 

Kostök és disznóepe

A fenti címmel nyílt új időszaki kiállításunk 2017. június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. A raktárainkban őrzött számtalan régiség, néprajzi emlék közül néha előkerülnek olyan furcsa és megdöbbentő tárgyak, melyeknek funkciója vagy akár anyaga is fejtörést okozhat nemcsak a laikus, hétköznapi ember, de még a muzeológusok számára is. Ezekből a tárgyakból gyűjtöttünk össze egy kiállításravalót: kiderül, mire jó egy ólmos bot, vagy mi köze van a macskáknak a pipadohányhoz? A kiállítás megtekinthető a Tomcsányi-kastély kiállítóterében.

       


Baráth Sándor népi iparművész

2015. június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján megajándékozta a Beregi Múzeumot 18 szoborral és 18 faragással. A tárlatot a múzeum időszaki kiállítótermében tekinthetik meg az érdeklődők (Tomcsányi-kastély, Szabadság tér 26.).

         alt              alt
 

 

129253
Ma
Tegnap
Héten
Múlt hét
A hónapban
A múlt hónapban
Összesen
55
363
1441
126052
4468
7983
129253

IP Címed: 54.162.250.227
2017-11-18 00:45